Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management 2 (MPH_MAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPH_MAN2 - Management 2, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je nadstavbou nad předmětem Management 1. Studium by mělo vést k rozvoji systémového stylu myšlení, vytvářejícího předpoklady pro vnímání širokých souvislostí, hlubšího chápání zpětnovazebních procesů, vztahů mezi částí a celkem, statiky a dynamiky apod. Mělo by vést rovněž k získání poznatků, a to jak teoretického, tak i faktografického charakteru. Po jeho absolvování by měl být student schopen zejména • vysvětlit vývojové trendy ekonomického a sociálního prostředí podniků, • na bázi her s pozitivním součtem hlouběji pochopit podstatu vztahů podniku k vlastníkům, zaměstnancům, odběratelům, dodavatelům, věřitelům a státu,• analyzovat typické jevy současné praxe podnikového managementu.

Osnova

1. Vývojové trendy společnosti: příležitosti a hrozby. 2. Podnik jako střet zájmů stakeholderů. Hry s nulovým a nenulovým součtem. 3. Podnik jako systém. Podnikové funkce. Procesní a útvarová struktura. 4. Řízení vztahu podniku k vlastníkům5. Řízení vztahu podniku k zaměstnancům. 6. Řízení vztahu podniku k odběratelům. 7. Řízení vztahu podniku k dodavatelům. 8. Řízení vztahu podniku k věřitelům. 9. Řízení vztahu podniku ke státu10. Využití stakeholderského přístupu ve strategickém řízení. 11. Řízení změn. 12. Společenská odpovědnost podniku. 13. Podniková kultura.

Literatura

povinná literaturaBLAŽEK, L. Management II. (Sylabus) Brno : Masarykova univerzita, 2006.

Garant

prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.Ing. Martin CenekIng. Ondřej Částek, Ph.D.