Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měsíční stáž v instituci veřejné správy v ČR (MPV_MSCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPV_MSCR - Měsíční stáž v instituci veřejné správy v ČR, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Doplnění poznatků z doposud absolvovaných předmětů teoretického charakteru o praktické zkušenosti z činnosti institucí veřejné správy v ČR. Stáž probíhá v instituci veřejné správy podle výběru studenta.Cílem předmětu je poznat praktické aspekty fungování veřejné správy. Student je zapojen do řešení konkrétních problémů a je mu tak umožněno diskutovat s významnými odborníky z oboru. Absolvování stáže by mělo studenta také vést k ověření možností uplatnění doposud studiem získaných teoretických znalostí pro řešení konkrétních pracovních situací, a to pod dohledem pracovníků organizace, ve které je stáž realizovaná.

Osnova

Student si vybírá instituci dle svého profesního zaměření. Má k dispozici seznam institucí, se kterými ESF MU spolupracuje. Snaží se tematicky propojit českou a francouzskou stáž a diplomovou práci.Ve spolupráci s tutorem student stanovuje odborný obsah stáže.Mezi institucí, univerzitou a studentem je podepsána smlouva.Student, v souladu s programem stanoveným ve spolupráci s tutorem, absolvuje měsíční stáž. Očekává se, že student má možnost poznat každodenní chod instituce, pochopí její pozici v systému české veřejné správy a podílí se na nějakém konkrétním projektu (stáž může být koncipována i jako tzv. pozorovací).Student vypracovává Zprávu ze stáže, kterou obhajuje před komisí.

Literatura

Navrátil, Pavel - Musil, Libor - Navrátilová, Jitka - Šišláková, Monika. Odborná praxe a supervize: hledání příkladů dobré praxe. 2007.Rektořík, Jaroslav. Důležitost zapojení studentů do řešení problémů praxe. In Realizace spolupráce vysokých škol s odběratelskou sférou. První. Brno : Masarykova univerzita, 2007. od s. 10-37, 27 s. ISBN 978-80-210-4482-1.

Garant

doc. Mgr. Jiří Špalek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Šárka Starobová