Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Esej ze všeobecného přehledu (MPV_VEVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPV_VEVP - Esej ze všeobecného přehledu, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jde o oborově povinný předmět, který je převzat ze studijního katalogu IPAG Rennes. Předmět je vyučován pouze francouzsky. Studenti jsou v průběhu semestru seznamováni s pravidly psaní francouzské eseje a vypracovávají esej na zadané téma, kterými jsou vybrané společenské problémy.Cílem předmětu je prohloubit schopnost studentů analyzovat reálný problém a vhodně jej stylisticky zpracovat ve formě eseje, což je forma zkoušky užívaná u všech francouzských částí předmětů vyučovaných v rámci MFTAP.

Osnova

Předmět je postaven pouze na seminářích, které probíhají v každém výukovém týdnu. Studenti jsou v úvodních hodinách seznamování s metodikou psaní eseje. Během semestru samostatně pracují na jednotlivých částech eseje (teze, antiteze, syntéza) a diskutují je s vyučujícím. Na konci semestru odevzdávají vlastní esej se všemi jejími náležitostmi.Konkrétní náplň, respektive probíraná témata, jsou každoročně vybírána francouzským vyučujícím, kterým je zástupce Francouzského velvyslanectví v Praze, který působí na ESF MU.

Literatura

Vogt, M.: Všeobecný rozhled, Praha 2001Deyra, M., Bertrand, C.: Note de synthèse. Gualino, 2000.

Požadavky

! PVEVP Esej ze všeobecného přehledu

Garant

doc. Mgr. Jiří Špalek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Šárka StarobováDelphine Strohl