Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stáž v instituci veřejné správy ve Francii (MPV_VMSF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPV_VMSF - Stáž v instituci veřejné správy ve Francii, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Doplnění poznatků z doposud absolvovaných předmětů teoretického charakteru o praktické zkušenosti z činnosti institucí veřejné správy ve Francii. Stáž zajišťuje partnerská univerzita v Rennes podle výběru studenta.Cílem předmětu je poznat praktické aspekty fungování veřejné správy ve Francii. Stáž umožňuje studentům poznat fungování institucí VS v odlišném sociálním a kulturním prostředí a jejich srovnání. Je příležitostí k uplatnění získaných poznatků v praxi a k osvojení praktických dovedností. Jedním z přínosů je rozvoj samostatnosti a tvořivosti v rámci mezinárodního týmu.

Osnova

Délka stáže je minimálně měsíc.Smlouva (Convention de stage) je připravována na IPAG de Rennes.Student si vybírá instituci dle svého profesního zaměření, stáž vyhledává partnerská univerzita. Student se snaží tematicky propojit českou a francouzskou stáž a diplomovou práci.Ve spolupráci s tutorem student stanovuje odborný obsah stáže.Mezi institucí, univerzitou a studentem je podepsána smlouva.Student, v souladu s programem stanoveným ve spolupráci s tutorem, absolvuje minimálně měsíční stáž. Očekává se, že student má možnost poznat každodenní chod instituce, pochopí její pozici v systému české veřejné správy a podílí se na nějakém konkrétním projektu (stáž může být koncipována i jako tzv. pozorovací).Student vypracovává Zprávu ze stáže, kterou obhajuje před komisí.

Literatura

Navrátil, Pavel - Musil, Libor - Navrátilová, Jitka - Šišláková, Monika. Odborná praxe a supervize: hledání příkladů dobré praxe. 2007.Rektořík, Jaroslav. Důležitost zapojení studentů do řešení problémů praxe. In Realizace spolupráce vysokých škol s odběratelskou sférou. První. Brno : Masarykova univerzita, 2007. od s. 10-37, 27 s. ISBN 978-80-210-4482-1.

Garant

doc. Mgr. Jiří Špalek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Šárka Starobová