Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doba římská a DSN střední Evropy - seminář (AEA_64)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AEA_64 - Doba římská a DSN střední Evropy - seminář, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář obsahově navazuje na přednášku, kterou rozšiřuje a prohlubuje formou referátů na vybraná aktuální témata. Všichni studenti v rámci semináře připraví a prezentují vybrané téma s kompletní bibliografií, vypracují písemně text referátu a vytvoří krátký cizojazyčný souhrn textu s klíčovými slovy v angličtině. Referáty jsou přednášeny v češtině i angličtině podle výběru a možností studentů, stejně tak diskuze k referátům je vedena v češtině nebo v angličtině, podle výběru a preferencí studentů.

Osnova

1. hodinaSeznámení s požadavky pro udělení zápočtu, se syntézami a encyklopedickými pracemi pro dobu římskou a dobu stěhování národů. Nástin náplně semináře a zadání jednotlivých referátů (včetně doporučené literatury)2. hodinaVybraná témata časné době římské (stupně Eggers A)3. hodinaVybraná témata starší doby římské (stupně Eggers B1)4. hodinaVybraná témata starší doby římské (stupně Eggers B2a)5. hodinaVybraná témata starší doby římské (stupně Eggers B2b)6. hodinaVybraná témata přechodného stupně starší doby římské (stupně Eggers B2/C1)7. hodinaVybraná témata mladší doby římské (stupně Eggers C)8. hodinaVybraná témata související s otázkami ekonomiky a výroby v době římské9. hodinaVybraná témata k problematice sklonku doby římské10. hodinaVybraná témata k problematice počátku doby stěhování národů11. hodinaVybraná témata staršího stupně doby stěhování národů.12. hodinaVybraná témata mladšího stupně doby stěhování národů.

Literatura

povinná literaturaSalač, V. (ed.) 2013: The Prehistory of Bohemia 7. The Roman Iron Age and the Migration Period. Praha.

Garant

prof. PhDr. Zdeněk Měřínský, CSc.

Vyučující

Mgr. Dagmar Vachůtová, Ph.D.