Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní správa 1620-1848 - samostatná práce (AR1A28)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AR1A28 - Státní správa 1620-1848 - samostatná práce, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posluchač musí zpracovat samostatnou písemnou práci na základě zadaného tématu. K tomuto tématu má seznam literatury a autorů, které může použít při zpracování práce. Některá zadání přímo navazují na absolvovanou odbornou exkurzi, či na praxi v muzeích a archivech. Samostatná práce má ověřit schopnost studenta samostatně pracovat s prameny a tyto prameny dále interpretovat.

Osnova

Posluchači samostatně zpracují na základě zadané literatury a pramenů konkrétně zvolenou správní instituci. Pojednají o jejím historickém vývoji, strukturálním členění ad.

Literatura

doporučená literaturaŠTOURAČOVÁ, Jiřina . Vývoj správních institucí českého státu 1526–1848. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 96 s. ISBN 978-80-210-7195-7. Digitální knihovna FF MU infoneurčenoHLEDÍKOVÁ, Zdeňka, Jan JANÁK a Jan DOBEŠ. Dějiny správy v českých zemích :od počátků státu po současnost. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 2005. 568 s. ISBN 80-7106-709-1. info

Požadavky

V rámci předmětu student musí prokázat schopnost analyzovat zadané téma, porovnat jednotlivé vývojové fáze správy, formulovat smysl a poslání jednotlivých správní reformních kroků a fází. V rámci práce musí umět vypočítat zásadní dosavadní literaturu k tématu a prokázat schopnost citovat z literatury.

Garant

Mgr. Petr Elbel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiřina Štouračová