Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archivnictví - samostatná práce (AR1A35)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AR1A35 - Archivnictví - samostatná práce, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Posluchači samostatně zpracují na základě zadané literatury a pramenů konkrétně zadaná témata vztahující se k archivním institucím domácím i zahraničním, případně k archivním fondům, konkrétním programům archivářské práce aj.2. Součástí je praktické poznání některých archivních institucí doma i v zahraničí na základě studijní cesty spoluorganizované v součinnosti se studentskou sekcí České archivní solečnosti. Součástí uskutečněné studijní cesty je i zpracování písemné zpracování určitého tématu,které se poznávanou tématikou souvisí a jeho následná presentace.

Osnova

Zpracování zadaného tématuStudium materiálů ke zvolenému tématu studijní cestyJeho souvislé zpracováníPresentace shromážděných poznatků.

Literatura

doporučená literaturaŠTOURAČOVÁ, Jiřina . Archivnictví. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013. 192 s. ISBN 978-80-210-6511-6. Digitální knihovna FF MU infoneurčenoŠTOURAČOVÁ, Jiřina . Úvod do archivnictví. Brno: Vydavatelství MU, 1999. 139 s. ISBN 80-210-2216-7. info

Požadavky

Student musí v rámci práce pracovat zadané téma vztahující se ke konkrétní domácí archivni instituci, některé z osobností archiváře, příp. historika. Musí si na základě základního zadání dohledat další vhodnou literaturu, musí ji interpretovat, musí vytvořit přehlednou strukturu práce, zhodnotit aktivity v instituci v historické retrospektivě a ocenit její rozvoj v poslední vývojové periodě 1990-2012.

Garant

Mgr. Petr Elbel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiřina Štouračová