Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy českého archivnictví II (AR1B37)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AR1B37 - Vybrané problémy českého archivnictví II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V kurzu se studenti seznámí s některými hlavními archivními činnostmi a dále vybranými specializovanými archivy. Kurz bude sestaven z přednášek jednotlivých odborníků z praxe, což studentům umožní poznat pestrost archivní práce a praxe.

Osnova

Přednášky archivářů z praxe se budou věnovat následujícím tématům: 1.Archiv a veřejnost2.Archivář vědcem3.Předarchivní péče u veřejnoprávních původců4.Spisová služba pohledem pracovníka spisovny velkého úřadu5.Univerzitní archivy6.Archiv bezpečnostních složek7.Diecézní archiv Biskupství brněnského8.Archiv Ministerstva zahraničních věcí9.Národní filmový archiv10.Archiv českého rozhlasu11.Archiv České národní banky12.Vojenský historický archivpřesné pořadí jednotlivých přednášek a jména přednášejících budou aktualizována v prvním týdnu výuky.

Požadavky

AR1A12 Archivnictví III.

Garant

Mgr. Petr Elbel, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Stanislav Bárta, Ph.D.