Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Středověké církevní právo v Čechách a na Moravě (AR1B70)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AR1B70 - Středověké církevní právo v Čechách a na Moravě, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je představit studentům středověké církevní právo, jeho vývoj a jeho zabudovávání do právního systému v prostředí českého království. Posluchači si povšimnou vlivu a „komunikace“ církevního práva se zvykovým právem zemským, městským ad.Na konci tohoto kursu bude student schopen porozumět a vysvětlit odlišnosti v postavení církve a jejího práva ve středověku a dnes; použít informace o kanonickoprávních sbírkách při práci s kodikologickým materiálem.

Osnova

Středověké církevní právoVývoj středověkého církevního práva a jeho zabudovávání do právního systémuVliv a „komunikace“ církevního práva se zvykovým právem zemským, městským ad.

Literatura

VANĚČEK, Václav. Dějiny státu a práva v Československu : do roku 1945 [Vaněček, 1976]. 3. dopl. a přeprac. vyd. Praha: Orbis, 1976. 581 s., př. info

Garant

Mgr. Petr Elbel, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Krafl, Dr.