Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archivní exkurze s přípravou programu (AR2B50)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AR2B50 - Archivní exkurze s přípravou programu, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem exkurze je jednak konkrétní a hlubší poznání historického vývoje vybraného regionu - města, patrimonia, kraje - jeho ekonomického a kulturního rozvoje. Na druhé straně chceme přiblížit vlastní praxi archivářů a historiků. S ohledem na stanovené cíle navštěvujeme centra správy - jednotlivá města, hrady, zámky, kláštery a odborná pracoviště - muzea a archivy.Součástí je zpracování konkrétních témat - ve vztahu k navštíveným regionům, jejich osobnostem, tvůrcům správy a kultury regionu a jeho presentace.

Osnova

Cílem exkurze je jednak konkrétní a hlubší poznání historického vývoje vybraného regionu a jednak konkrétní poznání jednotlivých archivních pracovišť.Schopnost vyhladat potřebné množství informací k tématu a jeho presentace.

Literatura

doporučená literaturaČECHOVÁ, Gabriela a Jana PRAŽÁKOVÁ. Archivy ČSR. Translated by Ludmila Kolafová - Raisa Machatková - Antonín Pekárek - Alfons Hub. 1. vyd. Praha: Naše vojsko, 1974. 211 s. info

Garant

Mgr. Petr Elbel, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Dalibor Havel, Ph.D.PhDr. Karel Maráz, Ph.D.doc. PhDr. Zbyněk Sviták, CSc.PhDr. Jiřina Štouračová