Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový kurz II (CHA102)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CHA102 - Jazykový kurz II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výuka chorvatského jazyka pro začátečníky, seznámení se základní slovní zásobou, gramatickými jevy a fonetickými zvláštnostmi chorvatštiny. Procvičení a prohlubování dosud získaných znalostí.Na konci tohoto kurzu student dokáže popsat nově probrané gramatické jevy, propojit je s již ovládnutými a používat tyto znalosti v psaném i mluveném projevu. S pomocí ovládnutí nové slovní zásoby a nové gramatiky umí vytvářet text nebo mluvený projev související s probíranými tématy. Umí dobře porozumět textu a interpretovat ho.

Osnova

Padeži, posvojni pridjevi, imperativ, perfekt, futur.

Literatura

Barešić, Jasna: Dobro došli 1-2. Zagreb 2002.Sanda Lucija Udier, Dinka Pasini, Marica Čilaš-Mikulić, Milvia Gulešić Machata: Hrvatski za početnike 1. Udžbenik hrvatskoga kao drugog i stranog jezika. Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada 2006.Sanda Lucija Udier, Dinka Pasini, Marica Čilaš-Mikulić, Milvia Gulešić Machata: Hrvatski za početnike 1. Vježbenica i gramatički pregled hrvatskoga kao drugog i stranog jezika. Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada 2006.SILIĆ, Josip a Ivo PRANJKOVIĆ. Gramatika hrvatskoga jezika :za gimnazije i visoka učilišta. Zagreb: Školska knjiga, 2005. 422 s. ISBN 953-0-40014-4. infoBARIĆ, Eugenija. Hrvatska gramatika. 2. promijenjeno izd. Zagreb: Školska knjiga, 1997. 697 s. ISBN 953-0-40010-1. infoChorvatsko-český česko-chorvatský slovník. Edited by Dubravka Sesar. 1. vyd. Ostrava: MONTANEX, 2004. 464 s. ISBN 80-7225-129-5. info

Požadavky

CHA101 Jazykový kurz I

Garant

Mgr. Petr Stehlík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Mirna Stehlíková Durasek