Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Recenzentský seminář (CJBB108)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJBB108 - Recenzentský seminář, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je naučit studenty napsat recenzi jazykovědné knihy naší, nebocizí a respektovat při tom požadavky jak žánru, tak zvyklostí časopisů, jak se recenze nabízí.

Osnova

Každý student má možnost napsat dvě recenze: první je recenzetréninková, která je v semináři analyzována z hlediska toho, nakolikrecenzent splnil požadavky na recenzi, druhá je recenze zápočtová, kterou student odevzdává, ta je rozhodující pro udělení zápočtu.

Literatura

Další materiály viz uvedené základní zdroje a ostatní podklady poskytnuté vyučujícím. / Other relevant materials are listed in the main given sources and are also available from the teacher.Kapitoly z dějin české jazykovědné bohemistiky. Edited by Jana Pleskalová. Vyd. 1. Praha: Academia, 2007. 683 s. ISBN 978-80-200-1523-5. infoEncyklopedický slovník češtiny. Edited by Petr Karlík - Marek Nekula - Jana Pleskalová. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 2002. 604 s. ISBN 80-7106-484-X. infoČERNÝ, J. Dějiny lingvistiky. Praha: Votobia, 1996. info

Garant

prof. PhDr. Petr Karlík, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Petr Karlík, CSc.