Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin české jazykovědné bohemistiky II (CJBB156)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJBB156 - Kapitoly z dějin české jazykovědné bohemistiky II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu budou studentky a studenti schopni interpretovat vývoj vybraných disciplín jazykovědné bohemistiky od první generace Pražského lingvistického kroužku po konec dvacátého století.

Osnova

Pražský lingvistický kroužekPadesátá léta v české lingvisticeŠedesátá léta v české lingisticeSedmdesátá léta v české lingvisticeOsmdesátá léta v české lingvisticeKonec dvacátého století

Literatura

povinná literaturaKARLÍK, Petr . Mluvnictví od konce druhé světové války 1945 do prvních let 21. století. In PLESKALOVÁ, Jana , Petr KARLÍK , Radoslav VEČERKA a Marie KRČMOVÁ . Kapitoly z dějin české jazykovědné bohemistiky. Praha: Academia, 2007. s. 62-113, 52 s. Mimo - humanitní vědy. ISBN 978-80-200-1523-5. infodoporučená literaturaUniverzita Jana Evangelisty Purkyně (Brno : 1960-1990). Filozofi. Vývoj odborných zájmů o češtinu. Edited by Radoslav Večerka. Vyd. 1. Brno: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, 1988. 140 s. infoneurčenoDalší literatura bude zadána v průběhu semestru.

Požadavky

CJBB151 Kapitoly z dějin č. jazyka CJBB151

Garant

prof. PhDr. Petr Karlík, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Malčík