Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvůrčí psaní na školách (CJBC744)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJBC744 - Tvůrčí psaní na školách, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je zaměřen na osvojení praktických dovedností pedagogické přípravy na vyučovací hodinu, přičemž bude kladen důraz na zapojení metod tvůrčího psaní. Posluchač dovede v závěru kurzu samostatně zpracovat pedagogické přípravy; bude schopen využívat strategií tvůrčího psaní jako plnohodnotné didaktické metody; posílí své pedagogické dovednosti ve třech reálných vyučovacích hodinách; dostane zpětnou vazbu od vybraných středoškolských učitelů; získá řadu profesních podnětů a inspirace v náslechových hodinách na brněnských středních školách.

Osnova

Kurz bude realizován ve spolupráci s šesti brněnskými středními školami. Jejich učitelé češtiny nabídnou studentům prostor ve vlastní výuce dle školních vzdělávacích programů svých škol a konkrétních tematických plánů. Na základě domluvy v úvodní hodině kurzu tak vznikne osnova dle navržených témat vyučovacích hodin.

Literatura

FIŠER, Zbyněk , Dagmar DVOŘÁKOVÁ , Jitka CHOLASTOVÁ , Petr KUBĚNSKÝ , Pavla KOPEČNÁ a Zuzana ŠALAMOUNOVÁ . Tvůrčí psaní v literární výchově jako nástroj poznávání. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012. 226 s. ISBN 978-80-210-6121-7. infoFIŠER, Zbyněk . Tvůrčí psaní: malá učebnice technik tvůrčího psaní. 1. vyd. Brno: Paido. Edice pedagogické literatury., 2002. 164 s. ISBN 80-85931-99-0. infoKOŽMÍN, Zdeněk . Tvořivý sloh. Praha: Victoria Publishing, 1995. 104 s. ISBN 80-7187-037-4. info

Garant

doc. PhDr. Zbyněk Fišer, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Dvořáková