Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář: Kurátorství (DU2502)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DU2502 - Seminář: Kurátorství, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář bude věnován teorii i praxi kurátorství v muzeu umění i kurátorství výstavního projektu. Prostřednidtvím četby a diskuse vybranách textů se posluachči seznámí s aktuálními otázkami a teoriemi, které se váží k zprostředkování a interpretaci výtvarného umění. Větší část semináře však bude věnována praktiku: návštěvy a hodnocení výstav, diskuse o probíhajících výstavních projektech a zejména příprava vlastního projektu. Každý účastník semináře si během prvních dvou měsíců podle zadání připraví vlastní výstavní projekt. Společné diskusi a kritice těchto projektů bude věnován poslední měsíc semestru.

Osnova

Úvodní výklad teorie a pojmů. Příprava vlastních projektů. Exkurze - kritika výstavních projektů.

Literatura

KESNER, Ladislav. Muzeum umění v digitální době :vnímání obrazů a prožitek umění v soudobé společnosti. Vyd. 1. V Praze: Argo, 2000. 259 s., 8. ISBN 80-7035-155-1. info

Garant

doc. PhDr. Ladislav Kesner, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ladislav Kesner, Ph.D.