Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Před originály: památky v Brně (DU2556)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DU2556 - Před originály: památky v Brně, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Náš přední odborník v oblasti památkové péče provází po významných památkách ve městě Brně.

Osnova

Praktikum je věnováno přímému pozorování uměleckých památek v Brně a jeho okolí. Každá hodina se bude odehrávat přímo na místě brněnských nejvýznamnějších památek a bude probírána jak architektura, tak veškeré vybavení včetně uměleckého řemesla. Praktikum bude probíhat ve všech významných brněnských chrámech a navíc budou v okolí Brna navštívena místa jako: klášter v Rajhradu, poutní místo ve Křtinách, Vranově u Brna apod.

Literatura

DOSTÁL, Eugen. Umělecké památky Brna. Praha: Jan Štenc, 1928. infoHÁLOVÁ-JAHODOVÁ, C. Brno : stavební a umělecký vývoj města : Brno : building and artistic development of the town : Brno : édification et développement artistique de la ville : Brno : strojitel'noje i chudožestvennoje razvitije goroda. Vyd. 1. V Praze: Pražské nakladatelství V. Poláčka, 1947. 370 s., 14. infoHÁLOVÁ-JAHODOVÁ, Cecílie. Brno : dílo přírody, člověka a dějin. Vyd. 1. Brno: Blok, 1971. 181 s. info

Garant

Mgr. Ondřej Jakubec, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Miloš Stehlík