Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektura seicenta (DU2737)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DU2737 - Architektura seicenta, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seicento, jako italský výraz pro 17. století reaguje adekvátně na slohovou provenienci st?edoevropské architektury, označované dnes již méně vhodným termínem "rané baroko". Přednáška a na ni navazující seminář přiblíží posluchačům dobovou stavební produkci a ve vybraných kapitolách představí posluchačům základní vývojové trendy v architektuře zkoumaného období, její přijetí, transformaci a rozvinutí v podmínkách domácí středoevropské tradice. Last but not least nebudou opomenuty ani metodologie, ani badatelská problematika, která se zamýší na deziderata výzkumu.

Osnova

1.Exempla : listy ze stavební kroniky2.Structores : architekt versus stavebník3.Slohová záhada vídeňského planimetrismu4.Parlate francese5.Jezuitská architektura : mýtus či realita?6.Form follows funktion ? všednost i svatečnost v profánní architektuře

Garant

Mgr. Ondřej Jakubec, Ph.D.