Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dějin umění (DU4000)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DU4000 - Didaktika dějin umění, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je připravit absolventy dějin umění na případnou pedagogickou praxi a zprostředkování umění. Předmět je zaměřen na propojení teoretické a praktické stránky vzdělávání a výchovy v oblasti dějin umění na středních školách, v muzejní praxi (lektorská oddělení).

Osnova

1. Základy didaktiky dějin umění.2. Práce s muzejní veřejností.3. Práce s dětmi v muzeu (praktikum v "dětském ateliéru" Moravské galerie v Brně).4. Zprostředkování (Vermittelung) umělecké tvorby.5. Příprava na výuku ve škole.6. Praktikum v hodině dějin umění na Střední průmyslové škole textilní.

Literatura

HORÁČEK, Radek a Jan ZÁLEŠÁK . Aktuální otázka zprostředkování umění. Teorie a praxe galerijní pedagogiky, vizuální kultura a výtvarná výchova. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007. 190 s. Spisy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, s. ISBN 978-80-210-4371-8. info

Garant

prof. PhDr. Jiří Kroupa, CSc.