Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie divadelních studií (DVM001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVM001 - Metodologie divadelních studií, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se formou seminárních diskusí budou věnovat základním metodologickým otázkám divadelní vědy. Postupně by se měli seznámit s jednotlivými modelovými situacemi, které budou nuceni řešit i při psaní své vlastní práce.

Osnova

Konkrétní seminární úkoly budou zadány na počátku semináře, předpokládáme, že se budeme zabývat těmito otázkami:- dobová podmíněnost studia historie,- metodologické přístupy k historiografii,- analýza inscenace jako problém,- stavba odborného textu,- režijní monografie,A jiné, dle potřeby a povahy prací studentů.

Literatura

ČERNÝ, František. Metodologie výzkumu dějin divadla. 1. vyd. Praha: Univerzita Karlova, 1982. 135 s. infoZÁVODSKÝ, Artur a Zdeněk SRNA. Úvod do divadelní vědy : (teatrologie). 2., rozš. vyd. Brno: Universita J.E. Purkyně, 1972. info

Požadavky

Předmět je určen výhradně studentům magisterského studia.

Garant

prof. PhDr. Margita Havlíčková

Vyučující

doc. MgA. David Drozd, Ph.D.prof. PhDr. Margita Havlíčková