Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza inscenace (seminář) (DVM004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVM004 - Analýza inscenace (seminář), Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je určen pouze studentům 1. ročníku navahujícího magisterského studia oboru Teorie a dějiny divadla. Seminář je koncipován jako seminář aplikovaného výzkumu, v jehož rámci budou studenti spolu s pedagogem kooperovat na zadaných dílčích úkolech, jejichž prostřednictvím budou seznamováni s odbornou teatrologickou praxí přístupu k inscenaci a k její teatrologické analýze. Cílem kurzu je umožnit studentům na základě práce s konkrétním materiálem aplikovat své znalosti a připravovat se tak na budoucí praxi v oboru. Práce na základě symbolické analýzy počítá s přímým podílem studentů na konkrétním odborném teatrologickém výzkumu.

Osnova

Inscenace,inscenační tým,režie,dramaturgie,výprava,scénická hudba,světlo,herectví,recenze,kritika,teorie.

Literatura

povinná literaturaKELBL, Vladimír. Divadelní inscenace jako struktura. Edited by Artur Závodský. 1974. 149 s. infoneurčenoPAVIS, Patrice. Divadelní slovník :[slovník divadelních pojmů]. Edited by Anne Ubersfeld, Translated by Daniela Jobertová. Vyd. 1. Praha: Divadelní ústav, 2003. 493 s. ISBN 80-7008-157-0. info

Garant

prof. PhDr. Margita Havlíčková

Vyučující

Mgr. Martina Musilová, Ph.D.doc. MgA. David Drozd, Ph.D.