Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dialogické jednání s vnitřním partnerem (začátečníci) (DVQ003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVQ003 - Dialogické jednání s vnitřním partnerem (začátečníci), Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Dialogické jednání („dialogické jednání s vnitřním partnerem“) je psychosomatická disciplína, objevená a soustavně rozvíjená profesorem Ivanem Vyskočilem. Jde o praktickou experimentaci s elementárními principy hry, dramatické tvorby a nepředmětného herectví. Uskutečňuje se formou individuálních vystoupení jednotlivce v prázdném prostoru a v situaci „veřejné samoty“ (před zraky druhých). Sleduje zákonitosti autentického, spontánního, inspirovaného jednání (chování a prožívání) na veřejnosti.

Osnova

- pravidelná účast v kurzu- psaná reflexe zkušenosti- záverečná diskuse

Literatura

VYSKOČIL, Ivan. Dialogické jednání s vnitřním partnerem. Illustrated by Jan Zich. Vyd. 1. V Brně: JAMU, 2005. 135 s. ISBN 80-86928-02-0. infoVYSKOČIL, Ivan. Nedivadlo Ivana Vyskočila. Edited by Přemysl Rut. 1. souborné vyd. Praha: Český spisovatel, 1996. 374 s. ISBN 80-202-0604-3. infoFINK, Eugen. Oáza štěstí. 1. vyd. Praha, 1992. 61 s. info

Garant

prof. PhDr. Margita Havlíčková

Vyučující

Mgr. Martina Musilová, Ph.D.doc. MgA. David Drozd, Ph.D.