Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro teatrology (DVT093)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DVT093 - Angličtina pro teatrology, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenta komunikovat v anglickém jazyce o odborných teatrologických tématech a problémech; zlepšit jeho schopnost porozumět různým mluvčím (rodilým i nerodilým), když hovoří o odborných teatrologických tématech a problémech; zlepšit jeho schopnost porozumět odbornému textu; rozšířit jeho anglickou slovní zásobu v oblasti teatrologie.

Osnova

Obsahem kurzu bude několik typů aktivit, které budou směřovat ke zlepšení porozumění odborné/akademické angličtině v té formě, v jaké je nezbytná pro studium teatrologie.Typy aktivit budou následující: četba a rozbor odborných textů a anglická diskuze o dané problematice; poslech/sledování videí + rozbor + diskuze; procvičování slovní zásoby; četba dramat v angličtině.

Literatura

doporučená literaturaOnline slovník anglické divadelní terminologie: http://www.theatrecrafts.com/index.phpHORNBY, Albert Sydney. Oxford advanced learner's dictionary :of current English. Edited by Joanna Turnbull. 8th ed. Oxford: Oxford University Press, 2010. 1796, [142. ISBN 9780194799041. infoComprehensive English-Czech, Czech-English dictionary. Edited by Josef Fronek. 1. vyd. Voznice: Leda, 2007. xlix, 1523. ISBN 978-80-7335-114-4. infoFRONEK, Josef. Comprehensive Czech-English dictionary. 1. vyd. Praha: Leda, 2000. xlvii, 159. ISBN 80-85927-54-3. info

Požadavky

Kurz je určen oborovým studentům, kteří mají předchozí znalost angličtiny, kterou chtějí dále zlepšovat ve vztahu ke studiu teatrologie.

Garant

prof. PhDr. Margita Havlíčková

Vyučující

Mgr. Eliška PoláčkováMgr. Šárka Havlíčková Kysová, Ph.D.Mgr. Barbora Diego Rivera Příhodová, Ph.D.