Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro etnology I (ETBA30)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ETBA30 - Němčina pro etnology I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:pracovat s nemecky mluvici literaturou;pouzit pro badani prameny v nemeckem jazyce;orientovat se v pojmech v nemeckem jazyce tykajicich se oboru Etnologie v nemecky mluvicich zemi

Osnova

Podstatne jmeno: cleny, deklinace v nemeckem jazyce.Pridavne jmeno:deklinace.Cviceni v ucebnici EM Übungsgrammatik.Predlozky, prislovce.Cviceni v ucebnici EM Übungsgrammatik.Sloveso v nemeckem jazyce: pravidelna a nepravidelna slovesa.Sloveso: pritomny cas, konjugace.Cviceni v ucebnici EM Übungsgrammatik.Slovesa s odlucitelnou a neodlucitelnou predponou v nemeckem jazyce, funkce a vyznamy slovesa können.Cviceni v ucebnici EM Übungsgrammatik.Presentace textu studentu.Vyhodnoceni a feedback presentaci.

Literatura

povinná literaturaHERING, Axel, Magdalena MATUSSEK a Michaela PERLMANN-BALME. Em Übungsgrammatik Deutsch als Fremdsprache. 1. Aufl. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2002, 248 s. ISBN 3190016577.

Garant

doc. PhDr. Miroslav Válka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Anna Veliká, Ph.D.