Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etnologie v praxi (ETBB47)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ETBB47 - Etnologie v praxi, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je věnován seznámení posluchačů s obory, které mohou využít ve své budoucí praxi etnografa. Posluchači se na konkrétních příkladech seznámí se základy práce archiváře, muzeologa, knihovníka, památkáře a zástupce neziskového sektoru. Získané poznatky poslouží posluchači k přípravě vlastního projektu, který je výstupem ze semináře.

Osnova

archívnictví, knihovnictví, památková péče, muzejnictví, neziskový sektor, grantový systém ČR

Literatura

doporučená literaturaMERTOVÁ, Petra . Mezioborová praktická studia. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 185 s. ISBN 978-80-210-6986-2. Digitální knihovna FF MU infoneurčenoMuzeologie : úvod do studia (Variant.) : Úvod do studia muzeologie : určeno pro posluchače International Summer School of Museology - ISSOM. infoDOLÁK, Jan . Muzealizace v soudobé společnosti a poslání muzeologie. 2006. infoÚvod do studia muzeologie :určeno pro posluchače muzeologie, International Summer School of Museology - ISSOM a zájemce o toto studium. Edited by Zbyněk Stránský. 2. aktualiz. a podstatně ro. Brno: Masarykova univerzita pro Letní školu muzeologie UNESCO, 2000. 169 s. ISBN 80-210-1272-2. infoSTRÁNSKÝ, Zbyněk . Úvod do studia muzeologie, druhé rozšířené a aktualizované vydání. In Úvod do stuia muzeologie. Brno: Úvod do stuia muzeologie, 1997. infoSTRÁNSKÝ, Zbyněk. Úvod do studia muzeologie :určeno pro posluchače International Summer School of Museology - ISSOM. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 114 s. ISBN 80-210-0703-6. infoSTRÁNSKÝ, Zbyněk Zbyslav. De museologia : metateoretická studie k základům muzeologie jako vědy. 1992. 300 s. infoSTRÁNSKÝ, Zbyněk Z. Úvod do muzeologie. Vyd. 1. Brno: UJEP Brno, 1972. 115 s. info

Garant

doc. PhDr. Miroslav Válka, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petra Mertová, Ph.D.