Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní a obecní kroniky a jejich využití z hlediska etnologie a etnomuzikologie (ETBB92)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ETBB92 - Školní a obecní kroniky a jejich využití z hlediska etnologie a etnomuzikologie, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto předmětu budou studenti obeznámí se způsoby odborné práce na brněnském pracovišti Etnologického ústavu AV ČR, v. v. i., i s jeho prostředím. Studenti budou schopni popsat přípravu a realizaci výzkumného projektu. Studenti budou schopni identifikovat metody výzkumu. Budou lépe umět psát odborný text (výzkumnou zprávu se specifikacemi vyplývajícími z výzkumného projektu.

Osnova

Seznámení s Etnologickým ústavem AV ČR, v.v.i.Představení výzkumného projektu se specifikací řešených tématZapojení studentů do výzkumného projektu, seznámení se s výzkumnými metodami a pramennou základnou.Realizace výzkum ve vybraných archivech ve formě rešerší školních a obecních kronik za účelem shromáždění etnografických informací.Psaní výzkumné zprávy pod vedením lektora.

Literatura

VÁLKA, Miroslav . Lidová kultura. Národopisná encyklopedie Čech, Moravy a Slezska. 1. vyd. Praha: Mladá Fronta, 2007. ISBN 978-80-204-1450-2. infoHOLÝ, Dušan . Lidová kultura. Národopisná encyklopedie Čech, Moravy a Slezska. 2007. vyd. Praha: Mladá fronta, 2007. ISBN 978-80-204-1450-2. infoLidová kultura :národopisná encyklopedie Čech, Moravy a Slezska. Edited by Lubomír Tyllner - Stanislav Brouček - Richard Jeřábek - Dušan Hol. Vyd. 1. Praha: Mladá fronta, 2007. s. 643-129. ISBN 9788020417138. info

Garant

doc. PhDr. Miroslav Válka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Šárka ToncrováPhDr. Roman Doušek, Ph.D.Mgr. Marie Novotná