Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální kinematografie - výzva pro historiografii filmu? (FAV268)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAV268 - Digitální kinematografie - výzva pro historiografii filmu?, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je věnován filmu jako primárnímu prameni při historickém výzkumu kinematografie. Především se zaměří na problematiku digitalizace, a co tato proměna (transformující v současnosti filmovou výrobu, distribuci i uvádění) znamená pro naše chápání a studium dějin kinematografie.Na konci tohoto předmětu student:- bude mít přehled o dějinách práce s filmem jako primárním pramenem;- porozumí, jak technické změny v metodách distribuce filmů mohou proměňovat naše chápání dějin kinematografie;- bude schopen se hlouběji zamyslet nad vlastní prací s filmem, ať už zaměřenou analyticky nebo historicky.

Osnova

Dějiny práce s filmem jako primárním pramenem.Dostupnost archivních filmů v minulosti a dnes.Minulé změny v distribuci filmů ovlivňující možnosti jejich studia.Digitalizace a co přináší pro naši práci s filmem.Případové studie digitalizačních projektů.

Literatura

From grain to pixelthe archival life of film in transition. Edited by Giovanna Fossati. [Amsterdam]: Amsterdam University Press, 2009. 320 p. ISBN 9089641394. infoFilm Curatorship :Archives, Museums, and the Digital Marketplace. Edited by Paolo Cherchi Usai. Wien: Synema, 2008. 237 s. ISBN 978-3-901644-24-5. infoGRIEVESON, Lee. Inventing film studies. Edited by Haidee Wasson. Durham: Duke University, 2008. xxxii, 446. ISBN 978-0-8223-4307-3. info

Garant

prof. PhDr. Jiří Voráč, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Anna Batistová, Ph.D.Mgr. Luděk Havel