Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář I (FAVBKa12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAVBKa12 - Bakalářský seminář I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úvod do metodologie a praxe historiografického výzkumu, základy práce s literaturou a prameny, zásady akademického psaní.Cíl kurzu: příprava k samostatné badatelské činnosti studentů a k realizaci bakalářské práce.

Osnova

I. Úvod do metodologie a praxe historiografického výzkumu.II. Soustava základních a rozšiřujících přednášek, exkurzí a samostatný projekt.III. Základy práce s prameny a literaturou.IV. Rešerše (archivy, knihovny, databáze): filmografie, bibliografie, abstrakty, citace.V. Archivní a další klíčové instituce českého audiovizuálního průmyslu.VI. Realizace individuálního projektu založeného na rešerši pramenů.

Literatura

povinná literaturahttp://www.slideshare.net/rs_knihovnaffmu/prvodce-databzemi-pro-studenty-stavu-filmu-a-audiovizuln-kulturyhttp://library.muni.cz/ezdroje/http://www.phil.muni.cz/wufv/home/Linkshttp://www.nfa.cz/doporučená literaturaKOKEŠ, Radomír . Rozbor filmu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2015. 264 s. Spisy Masarykovy univerzity v Brně, Filozofická fakulta, sv. 430. ISBN 978-80-210-7756-0. Internetové knihkupectví Munipress infoSKOPAL, Pavel . Kinematografie a město. Studie z dějin lokální filmové kultury. Brno: Masarykova univerzita, 2005. 245 s. Cinematographica. ISBN 80-210-3913-2. infoVANĚK, Miroslav a Pavel MÜCKE. Třetí strana trojúhelníku :teorie a praxe orální historie. 1. vyd. Praha: Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, 2011. 293 s. ISBN 9788072851454. info

Garant

PhDr. Jaromír Blažejovský, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Jiří Voráč, Ph.D.Mgr. Luděk Havel