Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba belgických autorů I (FJ0B623)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJ0B623 - Četba belgických autorů I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Lecture et analyse de textes d'auteurs belges autour du thème du roman policier classique et du roman policier à énigme.

Osnova

Le roman policier:1) Définition et évolution2) Méthodes d'analyse3) Analyses d'extraits et application des analyses4) Echanges et discussions en classe autour des textes5) Comparaisons romans-adaptations cinématographiquesLe cours du semestre d'automne 2015 portera sur George Simenon.

Literatura

doporučená literaturaYves Reuter, Le roman policier, Paris, Armand Colin, 2009neurčenoYves Reuter, L'analyse du récit, Paris, Armand Colin, 2005

Požadavky

FJIA006 Jazykový seminář II Cílem kurzu Literatura I je zprostředkovat souvislý výklad o vývoji a diverzifikaci románu v období…. Dalším cílem je identifikace a osvětlení základních problémů daného žánru v daném období…Student by měl být schopen definovat základní pojmy provázející určitý literární kontext a propojit literární otázky s problematikou mimoliterární. Student by měl dokázat zařadit konkrétního autora do tohoto kontextu a náležitě okomentovat jeho pozici.

Garant

Mgr. Petr Vurm, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Claire Lefevre