Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie a zeměpis Francie (FJ0B703)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJ0B703 - Reálie a zeměpis Francie, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přednáška má seznámit posluchače s reáliemi a geografickou situací Francie(geografické podmínky, správní rozdělení, lidové zvyky atd.). Znalost reálií a kultury je nedílnou součástí studia jazyka, neboť napomáhá k lepší orientaci v daném jazykovém prostředí a k pochopení některých mimojazykových skutečností. Zvláště významná je znalost reálií pro toho, kdo se chce věnovat dráze překladatele.

Osnova

Utilisation de documents audio-visuels, d'articles de journaux, etc. Différents thèmes selon l'actualité peuvent être abordés. Venue de conferenciers experts concernant un thème systématiquement envisagée.Quelques exemples de thèmes généralement abordés :- La France - aspects physique, économique- Les régions- Le français standard et les dialectes- La femme dans la société française- Les Français et l'Union européenne, etc.

Literatura

Sites InterNet recommandésHistoire de la civilisation française, Georges Duby, Le Livre de poche, 1999Další literatura bude průběžně doplňována.

Garant

Mgr. Petr Vurm, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Beatrice Laurence Vicaire