Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář III (FJI2A011X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJI2A011X - Jazykový seminář III, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výuka ve 2. ročníku bezprostředně navazuje na program praktické výuky v 1. ročníku. Zaměří se především na rozvíjení a upevnění řečových dovedností a praktických a teoretických jazykových znalostí. Nedílnou součástí jsou reálie jak Francie samotné, tak frankofonních zemí evropských i mimoevropských.Le cours est divisé en deux séminaires obligatoires : une séance hebdomadaire avec les enseignants tchèques qui est consacrée à l'écrit académique, l'autre avec les lecteurs, celle-ci consacrée à la technique du plan et du résumé de texte à partir de textes en français.

Osnova

Vedle učebnic zaujímá důležité místo práce s autentickými texty: novinovými články, rozhlasovými a jinými nahrávkami, videozáznamy, literárními ukázkami. V ústním projevu se pozornost zaměří na mluvní pohotovost a výrazovou bohatost. V samostatném písemném projevu se pak zvláště klade důraz na zvládnutí základních slohových útvarů jako "résumé", "commentaire", "rédaction".

Literatura

Bonnard H., Code du français courant, Magnard, Paris, 1997Bonnard H., Procédés annexes dexpression, Magnard, Paris, 1987Duchášek O.-Bartoš J.: Granmmaire du français contemporain, SPN, Bratislava, 1977HENDRICH, Josef, Otomar RADINA a Jaromír TLÁSKAL. Francouzská mluvnice. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1991. 700 s. ISBN 80-04-14022-X. infoHENDRICH, Josef, Oldřich KULÍK a Jaromír TLÁSKAL. Francouzština běžná a hospodářská. 1. 9. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1990. 378, 15 s. infoHENDRICH, Josef, Oldřich KULÍK a Jaromír TLÁSKAL. Francouzština pro jazykové školy. 1. 7., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1973. 303 s. infoDUCHÁČEK, Otto. Grammaire compléte de la langue française. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1955. 339 s. info

Požadavky

FJI1A006X Jazykový seminář II && FJIB501X Jazyková cvičení 1 - I Pro zápis do předmětu nutno úspěšně absolvovat zápočet z FJIA006X.

Garant

Mgr. Petr Vurm, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Vurm, Ph.D.Mgr. Claire LefevreMgr. Beatrice Laurence Vicaire