Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie a zeměpis Francie (FJI2B703X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJI2B703X - Reálie a zeměpis Francie, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cours permettant de familiariser les étudiants avec certains faits culturels et civilisationnels.Přednáška má seznámit posluchače s reáliemi a geografickou situací Francie(geografické podmínky, správní rozdělení, lidové zvyky atd.). Znalost reálií a kultury je nedílnou součástí studia jazyka, neboť napomáhá k lepší orientaci v daném jazykovém prostředí a k pochopení některých mimojazykových skutečností. Zvláště významná je znalost reálií pro toho, kdo se chce věnovat dráze překladatele.

Osnova

Thèmes éventuels selon l'actualité ; quelques fils conducteurs possibles : aspect humain et économique ; les régions ; français standard et dialectes ; la femme dans la société française ; Les Français et l'Union européenne, etc.

Literatura

Quid, 2007, RTL, Robert LaffontSites InterNet recommandésFrancoscopie, Larousse, 2007,Další literatura bude průběžně doplňována.

Garant

Mgr. Petr Vurm, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Beatrice Laurence Vicaire