Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina I (HIA114I)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIA114I - Němčina I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na rozbor jazykové struktury odborných textů, je procvičována schopnost komunikace a prezentace odborných témat, psaní dopisu a CV, procvičování slovesných gramatických kategorií. Student by měl být schopen sledovat odbornou diskusi, pochopit hlavní myšlenky odborných textů svého studijního oboru a rovněž plynule a spontánně reagovat a vysvětlit svůj názor na aktuální problémy v rozhovoru s rodilým mluvčím.

Osnova

Německé odborné texty z problematiky sociálních a politických dějin německých a rakouských autorů. Německé texty ze současných odborných historických časopisů vydávaných na území německy mluvících států.Německé texty ze zaniklých odborných historických časopisů vydávanýchv českých zemích.

Literatura

povinná literaturaDREYER, Hilke a Richard SCHMITT. Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik. 1. Aufl. Ismaning: Verlag für Deutsch, 1996. 359 s. ISBN 3-88532-717-1. infoBRANDI, Marie-Luise a Barbara MOMENTEAU. Lesekurs für Geisteswissenschaftler. 1. Aufl. München: Klett Edition Deutsch, 1992. 209 s. ISBN 3-12-675361-2. info

Garant

PhDr. Jaroslav Kovář, CSc.

Vyučující

Mgr. Dagmar AlešíkováMgr. Sylva OpršálováMgr. Iveta TomáštíkováMgr. Zdeňka Vymerová, M.A.