Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář III (IJIA010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IJIA010 - Jazykový seminář III, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Výuka ve 2.ročníku studia bezprostředněn navazuje na program praktické části výuky v 1. ročníku. Pozornost je věnována upevňování řečových dovedností a praktických a teoretických znalostí.Vstupní jazyková kompetence dle Evropského referenčního rámce: A2.Výstupní jazyková kompetence dle Evropského referenčního rámce: C2.

Osnova

Předmět výuky úzce navazuje na učivo téhož semináře I. a II. v prvním roce studia. Je zaměřen především na prohlubování a upevňování základních gramatických znalostí a na rozvíjení řečových dovedností. Jeho nedílnou součástí je práce s audiovizuálním materiálem. Kromě práce s učebnicí a audio a video kazetami je zvláštní pozornost věnována textům z oblasti italských reálií a práci s autentickými materiály. V ústním projevu je práce zaměřena na mluvní pohotovost a výrazovou bohatost, v písemném projevu na jazykovou správnost. Nedílnou součástí semináře je průběžné psaní gramatických a lexikálních testů a testy na porozumění slyšenému a psanému.

Literatura

Chiuchiu Angelo, Minciarelli Fausto, In italiano, Guerra, 1991DARDANO, Maurizio a Pietro TRIFONE. Grammatica italiana :con nozioni di linguistica. 3. ed. Bologna: Zanichelli, 1999. xxxiii, 78. ISBN 88-08-09384-0. infoMAGGINI, Massimo a Marilia ZAPPALA. Dossier Italia : uso dei materiali autentici per l'insegnamento dell'italiano come lingua straniera. Perugia: Guerra Edizioni, 1996. 255 s. : i. ISBN 88-7715-182-X. infoHamplová, Sylva. Mluvnice italštiny [Hamplová, 2004]. Praha : LEDA, 2004

Požadavky

IJIA005 Jazykový seminář II && NOW ( IJIA031 Práce se sl. zásobou I )Jazykový seminář I. a II. + postupová zkouška.

Garant

Mgr. Kateřina Garajová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Valeria De TommasoMgr. Kateřina Garajová, Ph.D.