Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Normativní gramatika II (IJIA014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IJIA014 - Normativní gramatika II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kursu Normativní gramatiky II by student měl:- být schopen rozumět – detailně v synchronické rovině a přinejmenším částečně v rovině diachronické – všechny (především) morfologické problémy týkající se zájmen, číslovek a sloves- být schopen aplikovat tyto znalosti na praktické používání italského jazyka- být schopen aplikovat tyto znalosti na teoretický popis italského jazyka.

Osnova

Posluchačům je v průběhu tohoto kurzu podán systematický výklad o zájmenech, číslovkách a slovesech:- klasifikace, popis a používání zájmen- klasifikace, popis a používání číslovek- slovesa: obecná charakteristika, slovesné kategorie, podrobný popis a použití.

Literatura

HAMPLOVÁ, Sylva. Mluvnice italštiny, Praha: LEDA, 2004Serianni, L., Grammatica italiana: Italiano comune e lingua letteraria, Torino, 1989; Battaglia, S., and Pernicone, V., La grammatica italiana, Torino, 1957.Dardano, M., and Trifone, P., Grammatica italiana con nozioni di linguistica; Battaglia, S., Nuova grammatica italiana per stranieri

Požadavky

IJIA005 Jazykový seminář II && IJIA009 Normativní gramatika I Podmínkou pro zápis předmětu je úspěšně složený zápočet z IJIA009.

Garant

Mgr. Kateřina Garajová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Garajová, Ph.D.