Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Redakce e-zinu TIM (IM116)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IM116 - Redakce e-zinu TIM, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vydávat se semestrální periodicitou e-zin TIM koncipovaný jako odborný magazín o nových médiích a kultuře. Na konci kurzu budou studenti schopni psát odborné stati a recenze, pracovat s redakčním systémem e-zinu a tvořit hypertextové, multimediální články. Dokáží kriticky hodnotit texty po stránce formální, obsahové a stylistické, jsou schopni spolupráce v redakčním týmu.

Osnova

1. Seznámení s tématem připravovaného čísla magazínu. Co je cílem odborného online magazínu? Jaké náležitosti splňuje odborný hypertextový článek? Jak si zajistit čtenost?Četba doporučených odborných článků, výběr témat vlastních článků.2. Jak psát titulek, perex, anotaci, popisek k příloze. Mezititulky jako kostra článku.Tvorba osnovy článku pomocí mezititulků3. Jak text strukturovat: uvedení do tématu, interpretace a rozbor díla, hodnocení, závěr.Psaní 1. verze článku4. Poznámkový aparát, seznam literatury, citace, definice pojmů. Proč to nejde bez nich?Psaní 2. verze článku5. Podle jakých kritérií hodnotí článek editor? Co je to recenzní řízení? Na co se soustředit při korektuře článku? Jak číst vlastní dílo s odstupem?Hodnocení článků, výběr článků ke zveřejnění.6. Uzávěrka. Jak přilákat čtenáře? Public relations aktivity. Jak pracovat se statistikami návštěvnosti.Zveřejnění článků pomocí redakčního systému.7. Hodnocení kurzu, zpětná vazba.

Literatura

povinná literaturahttp://www.inflow.cz/KRATOCHVÍL, Jiří , Petr SEJK , Věra ANTHOVÁ a Marek STEHLÍK . Metodika tvorby bibliografických citací. Elportál, Brno: Masarykova univerzita, 2010. ISSN 1802-128X. URL infodoporučená literaturaMediální studia. Praha: Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy, 2010–. Vychází půlročně. ISSN 1801-9978.Reflex. Praha: Ringier Axel Springer Media AG, 1990–. ISSN 1213-9017Revue pro média. Brno: Spolek přátel pro vydávání časopisu HOST, 2001–2006. Dostupné z WWW: .neurčenohttp://www.inflow.cz/

Požadavky

IM088 Seminář kritiky a publicistiky

Garant

doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D.Mgr. Zuzana Kobíková