Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umění nových médií: umění a technika II (IM125cv)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IM125cv - Umění nových médií: umění a technika II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je vést studenty k prohloubení znalostí základní literatury předmětu Nástroje interpretace novomediálního díla Ia k seznámení se s klíčovými texty oboru tzv. z první ruky. Studenti jsou vedeni ke kontinuální samostatné práci s odbornou literaturou a ke schopnosti vytěžit z odborného textu relevantní informace. Na konci kurzu bude student schopen shrnout základní fakta a argumenty odborných studií, kapitol monografií atd. V ideálním případě bude schopen tyto informace zasadit do širších souvislostí, se kterými je seznamován v přednáškách.

Osnova

Studenti během semestru vypracují „kritické rešerše“ textů uložených ve studijních materiálech předmětu. Celkem odevzdají tři texty, každý v rozsahu min. 3600 znaků.

Literatura

Aktuální literatura: viz studijní materiály předmětuASCOTT, Roy. Telematic embrace :visionary theories of art, technology, and consciousness. Edited by Edward A. Shanken. Berkeley: University of California Press, 2003. xii, 427 s. ISBN 0-520-21803-5. infoWIENER, Norbert. Kybernetika neboli řízení a sdělování v živých organismech a strojich. 1. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1960. 148 s. info

Požadavky

NOW ( IM125 Umění nových médií II )

Garant

doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D.