Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nástroje interpretace novomediálního díla II (IMN111cv)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IMN111cv - Nástroje interpretace novomediálního díla II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je vést studenty k prohloubení znalostí základní literatury předmětu Nástroje interpretace novomediálního díla Ia k seznámení se s klíčovými texty oboru tzv. z první ruky. Studenti jsou vedeni ke kontinuální samostatné práci s odbornou literaturou a ke schopnosti vytěžit z odborného textu relevantní informace. Na konci kurzu bude student schopen shrnout základní fakta a argumenty odborných studií, kapitol monografií atd. V ideálním případě bude schopen tyto informace zasadit do širších souvislostí, se kterými je seznamován v přednáškách.

Osnova

Studenti během semestru vypracují „kritické rešerše“ textů uložených ve studijních materiálech předmětu. Celkem odevzdají tři texty, každý v rozsahu min. 3600 znaků.

Literatura

ASCOTT, Roy. Telematic embrace :visionary theories of art, technology, and consciousness. Edited by Edward A. Shanken. Berkeley: University of California Press, 2003. xii, 427 s. ISBN 0-520-21803-5. infoWIENER, Norbert. Kybernetika neboli řízení a sdělování v živých organismech a strojich. 1. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1960. 148 s. info

Požadavky

NOW ( IMN111 Nástroje interpretace NMD II )

Garant

doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Jana Horáková, Ph.D.