Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Samost. četba jap.beletrie v překladech (JAP108)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JAP108 - Samost. četba jap.beletrie v překladech, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz, určený výhradně oborovým studentům japonských studií, je zaměřen na samostatnou četbu významných děl japonské beletrie v překladech. Hlavním cílem je seznámení studentů s důležitými díly japonské literatury, s jejími hlavními autory a zejména s tématy, kterým se japonská literatura věnuje. Cílem je rovněž získat základní přehled o hlubších kulturních a společenských souvislostech témat, kterými se díla japonské beletrie zabývají. V závěrečné seminární práci student prokáže schopnost samostatné analýzy zvolených literárních děl. Je doporučena četba děl dostupných v Ústřední knihovně Filosofické fakulty MU. Vlastní iniciativa při výběru děl je vítána.Student je po absolvování kurzu schopen:určit základní témata vybraných děl japonské beletrie;vysvětlit souvislost těchto témat s kulturními a společenskými okolnostmi vzniku vybraných literárních děl;demonstrovat znalost vybraných literárních děl a jejich hlavních témat v podobě analytického textu;srovnat vybraná témata literárních děl v analytickém textu;argumentovat svá stanoviska k vybraným literárním dílům v odborné rozpravě.

Osnova

Předmět je založen na samostudiu vybraných literárních děl a samostatné práci na závěrečném eseji. Jsou doporučeny pravidelné individuální konzultace s vyučujícími.

Literatura

Tanizaki Džúničiró- Sestry Makiokovy.Kawabata Jasunari- Sněhová země, Hlas hory.Ibuse Masudži- Černý déšť.Murasaki Šikibu- Příběh prince Gendžiho I-IV. Preklad Karel Fiala.ManjóšúAbe Kóbó- Písečná žena.

Garant

prof. RNDr. Václav Blažek, CSc.

Vyučující

Mgr. Zuzana Kubovčáková, M.A., Ph.D.Mgr. Jiří Matela, M.A.Mgr. Barbora MejzlíkováMgr. Marek MikešMgr. Zuzana RozwalkaMgr. Ivan Rumánek, Ph.D.