Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba japonských textů III. (JAP303)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JAP303 - Četba japonských textů III., Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz navazuje na výuku z předchozího semestru Praktické cvičení z japonského písma: četba japonských textů II. Cílem kurzu bude opět komplexní využití a spojení vědomostí, které student získal na kurzech písma a jazyka prostřednictvím čtení textů, jež jsou přizpůsobeny jazykovým znalostem posluchačů. Na příkladech konkrétního použití japonských znaků v kontextu si tak student osvojuje přirozenost japonského psaného projevu a zároveň si rozšiřuje znalost japonského písma a slovní zásobu.

Osnova

1.-2. týždeň výuky: lekcie z Basic Kanji Book, teoretické opakovanie znakov z predošlých semestrov.3.-5. týždeň výuky: texty z Nihongo Shokyú, články z Hiragana Times, Nihongo jánaru a Cat.6.-8. týždeň výuky: Vybrané časti z Intermediate Japanese materiálov.9.-11. týždeň výuky: Nihon no mukashi banashi.

Literatura

Nihongo jánaru.Intermediate Japanese: An Integrated Course.Nihon no mukashi banashi.Introduction to Intermediate Japanese.Nihongo Shokyú.Basic Kanji Book, volume 2.Hiragana Times.Cat

Požadavky

JAP212 Četba japonských textů II. && JAP215a Japonský jazyk IV. - výklad

Garant

prof. RNDr. Václav Blažek, CSc.

Vyučující

Mgr. Marek Mikeš