Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářská oborová práce (JAP320)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JAP320 - Bakalářská oborová práce, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Bakalářská oborová práce se odevzdává v jednom tištěném exempláři, musí být psána na bílém papíru formátu A4, očíslované listy musejí být vyvázány do pevných desek. Závaznou součástí práce je titulní strana, která obsahuje název univerzity, fakulty a ústavu, název práce, jméno zpracovatele, jméno vedoucího práce a rok zpracování. Dále musí být práce vybavena prohlášením autora o původnosti práce, obsahem, průběžným poznámkovým aparátem a seznamem použitých pramenů a sekundární literatury. Rozsah bakalářské oborové práce činí 35 000 – 40 000 znaků včetně mezer (ca 20-25 normovaných stran). Do rozsahu se započítávají poznámky pod čarou a bibliografie, přílohy se obvykle nezapočítávají. Povinnou součástí práce jsou české a cizojazyčné resumé (900 znaků včetně mezer, tj. ca 15 řádků) a český a cizojazyčný výčet klíčových slov. Hotový text práce – tj. takový, který student považuje za dokončený a hodlá jej představovat při státní zkoušce – se odevzdává školiteli nejpozději 1 kalendářní měsíc před prvním dnem zkouškového období, v němž má být práce představována. Pokud chce student skládat státní zkoušku v září, předkládá hotový text školiteli nejpozději ke dni 15. června daného roku. Odevzdání hotového textu školiteli v těchto termínech je podmínkou udělení zápočtu za předmět JAP314 Seminář k bakalářské oborové práci. Práce musí být prostřednictvím sekretariátu Semináře japonských studií odevzdána v jednom exempláři vázaném v pevných deskách, a to nejpozději 14 dnů před datem konáním rozpravy. Do Informačního systému se bakalářská oborová práce neodevzdává. Poté, co student odevzdá tištěnou a vázanou práci, udělí školitel zápočet za předmět JAP320 Bakalářská oborová práce.

Osnova

Samostatná práce na textu pod dohledem vedoucího práce.

Literatura

ŠANDEROVÁ, Jadwiga. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: Sociologické nakladatelství, 2009. 209 s. Studijní texty, 34. svazek. ISBN 978-80-86429-40-3. infoOd abstraktu do závěrečné práce :jak napsat diplomovou práci ve společenskovědních a humanitních oborech : praktická příručka. Edited by Helena Kubátová - Dušan Šimek. 4., přeprac. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 90 s. ISBN 978-80-244-1589-5. infoECO, Umberto a Ivan SEIDL. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. 271 s. ISBN 80-7198-173-7. info

Garant

prof. RNDr. Václav Blažek, CSc.

Vyučující

Mgr. Zuzana Kubovčáková, M.A., Ph.D.Mgr. Jiří Matela, M.A.Mgr. Barbora MejzlíkováMgr. Marek MikešMgr. Zuzana RozwalkaMgr. Ivan Rumánek, Ph.D.