Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonská konverzace V. (JAP331)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JAP331 - Japonská konverzace V., Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student v návaznosti na ostatní jazykové kurzy dále rozvíjí svoje schopnosti aktivního mluveného projevu v japonském jazyce se zaměřením na situační kontext a specifické sociopragmatické faktory (především systém interpersonálních výrazů). Dále si rozšiřuje zásobu lexika a frazeologie. Tříbí schopnosti vhodně verbálně reagovat ve standardních i specifických mluvních situacích. Je schopen běžné komunikační interakce ve zdvořilém, formálním i neformálním stylu standardní moderní japonštiny.

Osnova

1. Úvod, opakování;2. Konverzace na téma současné japonské společnosti I.;3. Konverzace na téma současné japonské společnosti II.;4. Konverzace na téma současné japonské společnosti III.;5. Konverzace na téma z tradiční japonské kultury v současnosti I.;6. Konverzace na téma z tradiční japonské kultury v současnosti II.;7. Konverzace na téma z tradiční japonské kultury v současnosti III.;8. Konverzace na téma z oblasti Japonských studií I.;9. Konverzace na téma z oblasti Japonských studií II.;10. Konverzace na vybrané téma I.;11. Konverzace na vybrané téma II.;12. Závěrečná zkouška.

Literatura

Talking about Japan, A&Q. Tokyo. Kodansha International Ltd. 2004Mizutani, O.; Mizutani, N.: Nihongo through Newspaper Articles. Tokyo. The Japan Times Ltd. 2007Ogoura, K.: Japan’s Cultural Diplomacy. Tokyo. The Japan Foundation. 2009Bunka chūkyū nihongo I. Bunka institute of Language. Tokyo. Bonjinsha. 1994

Požadavky

JAP309 Japonská konversace IV. && JAP304a Japonský jazyk V. - výklad

Garant

prof. RNDr. Václav Blažek, CSc.

Vyučující

Mgr. Yuko FridrišekMgr. Zuzana Kubovčáková, M.A., Ph.D.