Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonština pro cestovní ruch (JAP343)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu JAP343 - Japonština pro cestovní ruch, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s japonskými výrazy a obraty z různých oblastí cestovního ruchu, a tím rozšířit jejich slovní zásobu a zvýšit schopnost fundovaně se v japonštině vyjadřovat o zemi, městu, městských památkách aj., s důrazem na prostředí ČR a Japonska. Studenti budou seznámeni s výrazy, které se v japonštině v cestovním ruchu běžně používají, a to jak s výrazy týkajícími se památek, kultury, tak i s výrazy z oblasti dopravy, zajištění zájezdu, ubytování, stravování atp. Kurz bude veden jak teoreticky, tak prakticky. V praktické části si studenti osvojené výrazy a obraty budou procvičovat v rámci prezentací, které budou sami vytvářet.

Osnova

1. Příprava na cestu2. Doprava3. Ubytování + stravování4. Země I (cestování po evropských a jiných zemích)5. Země II (ČR)6. Město I (památky)7. Město II (prohlídka města)8. Zkušební společná prezentace - Olomouc/Brno/Praha (polovina studentů kurzu)9. Zkušební společná prezentace – Olomouc/Brno/Praha (zbývající polovina studentů kurzu)10. Vlastní prezentace studentů I11. Vlastní prezentace studentů II12. Závěrečná hodina

Literatura

Tóó (Eastern Europe). JTB no poketto gaido 131. JTB, 1990Čekokjówakoku. Kodžó, džókan, meišokjúseki, bunka, šizen. (Uniosguide). Unios CB, 2002cestovní průvodci v japonštině (různé, výběr)

Požadavky

JAP215a Japonský jazyk IV. - výklad Kurz je určen především studentům 3. ročníku bakalářského studia Japanistiky.

Garant

prof. RNDr. Václav Blažek, CSc.

Vyučující

Tereza NakayaMgr. Michaela Ondrašinová