Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní závěrečná zkouška magisterská z řeckého jazyka a literatury (KRMgrSZk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRMgrSZk - Státní závěrečná zkouška magisterská z řeckého jazyka a literatury, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Státní závěrečná zkouška se skládá z písemné a ústní části, přičemž k oběma částem přistupuje student v témže zkušebním období. Zkouška začíná písemnou částí; student, který podmínky této části nesplnil, nevyhovuje podmínkám zkoušky, a proto ústní část zkoušky neskládá. Termíny státních závěrečných zkoušek (zpravidla jeden v každém zkušebním období) vyhlašuje vedoucí ústavu a zveřejní je na úřední vývěsce tak, aby se zájemci mohli přihlásit.

Osnova

Náplň zkoušky:a) důkladná znalost systému řecké mluvnice a vývoje řeckého jazyka;b) důkladná znalost řecké literatury, povšechná orientace v ostatních oborech řecké kultury (zvl. filozofie a výtvarného umění) a v okruhu tzv. reálií (zvl. stát a právo, kult a soukromý život);c)důkladná sčetlost v předpsané četbě povinné pro II. cyklus.

Literatura

Dějiny řecké literatury. Edited by Luciano Canfora - Dagmar Bartoňková. 1. vyd. Praha: KLP-Koniasch Latin Press, 2001. 893 s. ISBN 80-85917-69-6. infoNIEDERLE, Jindřich, Václav NIEDERLE a Ladislav VARCL. Mluvnice řeckého jazyka [Niederle, 1974]. 2., fototypické vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1974. 288 s. infoHEILMANN, W. a K. ROESKE. Lexis. Einführung in die griechische Sprache. Frankfurt am Main, 1972. infoFÜRST, Kamil. Cvičebnice jazyka řeckého : pro 5. a 6. třídu gymnasií. 2., nezměněné vyd. V Praze: Profesorské nakladatelství a knihkupectví, 1947. 208 s. infoFÜRST, Kamil. Latinská cvičebnice pro třetí třídu gymnasií a reálných gymnasií. 1. vyd. V Praze: I.L. Kober, 1947. 215 s. info

Požadavky

KRSoZk Souborná zkouška || KRBcZk Bc. zk. z klas. řečtiny Ke státní závěrečné zkoušce se smí přihlásit student, který: složil státní bakalářskou zkoušku; získal předepsané kredity ze všech - povinných i výběrových - kurzů; zvládl penzum povinné četby; obhájil diplomovou práci anebo (v případě, že obhajuje diplomovou práci na jiném oboru) předložil práci oborovou.

Garant

doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Antonín Bartoněk, DrSc.doc. PhDr. Daša Bartoňková, CSc.doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.Mgr. Jana Steklá, Ph.D.