Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze do Aquinca (LJBcB22)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LJBcB22 - Exkurze do Aquinca, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení studia atinského jazyka a starověkých dějin o provinciální problematiku (epigrafika, Panonie)Program14. 4. 2014: 9,30 odjezd z Brna, příjezd do Budapešti ve 14 hodin, ubytování; odpolední prohlídka centra a pamětihodností Budy;15. 4. 2014: Dopoledne: návštěva Budapešťského národního muzea (Múzeum krt. 14-16; otevřeno 10-18): komentovaná prohlídka antických sbírek (Roman Lapidary) s důrazem na panonské epigrafické památky pod vedením doc. B. Adamíka; následně prohlídka dalších stálých expozic muzea (fakultativní).16. 4. 2014: V dopoledních hodinách odjezd městskou dopravou do archeologického areálu Aquincum – komentovaná návštěva vykopávek, lapidária a muzea – včetně aktuální výstavy pod odborným vedením doc. B. Adamíka a A. Barty.17. 4. 2014: V dopoledních hodinách návštěva Muzea krásných umění v Budapešti (Museum of Fine Arts alias Szépművészeti Múzeum, na Hösök tere). Prohlídka antických sbírek a výstavy pozdní keramiky z Tunisu (http://www.szepmuveszeti.hu/classical_antiquities) pod odborným vedením doc. A. Nagyho.

Osnova

1. komentovaná prohlídka antických sbírek (Roman Lapidary) s důrazem na panonské epigrafické památky.2. komentovaná návštěva vykopávek v archeologickém areálu Aquincum: prohlídka vykopávek, lapidária a muzea.3. návštěva Muzea krásných umění v Budapešti (Museum of Fine Arts alias Szépművészeti Múzeum, na Hösök tere). Prohlídka antických sbírek a výstavy pozdní keramiky z Tunisu.

Požadavky

SOUHLASStudium latinského jazyka a literatury, antických dějin, kurz je přednostně určen pro absolventy předmětu Epigraphik der lateinischen Inschriften aus Panonien a doktorandy ÚKS.

Garant

prof. PhDr. Jana Nechutová, CSc.

Vyučující

Mgr. Bc. Silvie Šimordovádoc. PhDr. Daniela Urbanová, Ph.D.doc. PhDr. Jarmila Bednaříková, CSc.