Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář italský IV (MED32)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MED32 - Jazykový seminář italský IV, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou: prohloubení znalosti italské gramatiky s důrazem na syntax; být schopen napsat krátkou esej nebo krátce pohovořit na téma či popsat obrázek.

Osnova

1. Přivlastňovací zájmena.2. Objednání jídla v restauraci. Italské chody.3. Indikativ imperfekta a trapassato prossimo a jejich užití.4. Popisování a vyprávění v minulosti.5. Zájmena se čtvrtým pádem.6. Nabídnutí a odmítnutí pomoci; vyjádření smutku a radosti.7. Zvratná slovesa, neosobní forma.8. Nakupování: určení velikosti, čísla, ceny; kvantity (částice "ne").9. Zájmena se třetím pádem. nepřízvučná zájmena ve složených časech.10. Diskuze o televizních pořadech, koncertech. Vyjádření preferencí a názorů.11. Imperativ.Dávání rad a rozkazů.12. Hudba.13. Kondicionál jednoduchý a složený.

Literatura

povinná literaturaMARIN, T a S MAGNELLI. Progetto italiano nuovo 1: Corso multimediale di lingua e civiltà italiana. Libro dello studente. Roma: Edilingua, 2009. infodoporučená literaturaMARIN, T a S MAGNELLI. Progetto italiano nuovo 1: Corso multimediale di lingua e civiltà italiana. Quaderno degli esercizi. 4a ed. Roma: Edilingua, 2010. ISBN 978-960-6632-25-9. infoHAMPLOVÁ, Sylva . Mluvnice italštiny. Voznice: Leda, 2004. ISBN 80-7335-041-6. info

Požadavky

MED31 Jazykový seminář IJ III

Garant

doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Šárka Hurbánková, Ph.D.