Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář italský V (MED33)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MED33 - Jazykový seminář italský V, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je rozšiřování znalostí a dovedností v oblasti italské gramatiky a lexika. Seminář je zaměřen na nácvik mluvnických jevů, rozšiřování slovní zásoby a na mluvní akty v běžných životních situacích.Vstupní jazyková úroveň je A2 (dle SERR). Výstupní úroveň po absolvování obou semestrů B1 (dle SERR).

Osnova

1. "Esami...niente stress". Systém italských škol.2. Kombinovaná zájmena.3. Vyjádření překvapení, nedůvěry; omluva.4. Zájmena tázací.5. "Soldi e lavoro"; profese.6. Zájmena vztažná.7. "L´economia italiana". Italské značky a obchod.8. Formální dopis, email; curriculum vitae.9. "In viaggio per l'Italia"; cestování.10. Stupňování adjektiv a adverbií, srovnávání.11. Italská města; jak si zamluvit hotel.12. "Passato/trapassato remoto" a jeho užití.13. "Un po'di storia". Úvod do italské historie.

Literatura

povinná literaturaMARIN, Telis a Sandro MAGNELLI. Nuovo progetto italiano 2. 4. ed. Roma: Edilingua, 2009. 210 s. ISBN 9789606632761.doporučená literaturaHAMPLOVÁ, Sylva. Grammatica italiana. Vyd. 1. Praha: LEDA, 2004. 445 s. ISBN 80-7335-041-6. infoSERIANNI, Luca. Grammatica italiana. Italiano comune e lingua letteraria. Torino, 1989. info

Požadavky

med32 Jazykový seminář IJ IV

Garant

doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Šárka Hurbánková, Ph.D.