Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář italský VI (MED34)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MED34 - Jazykový seminář italský VI, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře, navazujícího na Jazykový seminář V, je rozšiřování znalostí a především dovedností v oblasti italské gramatiky a lexika. Seminář je zaměřen na nácvik základních mluvnických jevů, rozšiřování slovní zásoby a na mluvní akty v běžných životních situacích. Pozornost je rovněž věnována italským reáliím a práci s autentickými materiály.Výstupní jazyková kompetence dle Evropského referenčního rámce: B1.

Osnova

1. Imperativ - shrnutí: tvoření, užití, tvary se zájmeny2. Konjunktiv "Congiuntivo imperfetto": tvoření a užití.3. Konjunktiv "Congiuntivo trapassato": tvoření a užití.4. Životní prostředí: život na venkově a ve městě.5. Podmínková souvětí - shrnutí.6. Věda a technika.7. Passivum.8. Italské umění.9. Časová souslednost.10. Problémy současné Itálie.11. "Gerundio semplice, composto": užití.12. Přítomný a minulý infinitiv; "Participio passasto/presente": užití.13. Stručný přehled italské literatury.

Literatura

povinná literaturaMARIN, Telis a Sandro MAGNELLI. Nuovo progetto italiano. 4. ed. Roma: Edilingua, 2009. 198 s. ISBN 9789606632242. infodoporučená literaturaVocabolario della lingua italiana (Variant.) : Lo Zingarelli gigante vocabolario della lingua italiana. infoHAMPLOVÁ, Sylva. Mluvnice italštiny. 1. vyd. Voznice : Leda, 2004. 445 s. ISBN 80-7335-041-6.ROSENDORFSKÝ, Jaroslav. Česko-italský slovník [Rosendorfský, 1988]. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 838 s. info

Požadavky

MED33 Jazykový seminář IJ V Předpokladem pro zápis je splnění předmětu MED33.

Garant

doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Šárka Hurbánková, Ph.D.