Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Novořecký jazykový seminář II (MEDMgr06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEDMgr06 - Novořecký jazykový seminář II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základním cílem novořeckého jazykového semináře je podat systematický přehled základních jevů novořecké fonologie, morfologie a syntaxe. Součástí kurzu je procvičování probraných gramatických jevů. Hlavním cílem výuky je, aby posluchači prohloubili znalosti gramatických jevů získaných v bakalářském cyklu, byli schopni konverzovat i psát o probíraných tématech. Dalším cílem je, aby byli schopni porozumět náročnějším novořeckým textům a překládat texty z novořečtiny do češtiny a jednodušší texty do novořečtiny.

Osnova

Gramatika: Ellinika B, lekce 11 - 20.Slovesa 1. a 2. konjugace — rozkazovací způsob, nepravidelná slovesa, pasiv sloves 2. konjugace, perfektum, plusquamperfektum, futurum exactum.Základy syntaxe: věty vztažné, podmínkové, příčinné.Témata: cestování, zdraví, veřejné služby, svátky, vzdělání, zábava, kultura.Aktivní písemný jazykový projev.Četba novořeckých textů.Aktivní mluvené slovo, porozumění slyšenému slovu.

Literatura

IRINI PATHIAKI. Ellinika B. 1. vyd. Athina: Patakis, 2011. 390 s. info

Požadavky

MEDMgr05 Novořecký jazykový seminář I MEDMgr05

Garant

doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Simone Sumelidu