Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etnograficko-muzeologické praktikum (MUII165)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUII165 - Etnograficko-muzeologické praktikum, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavní cíle kurzu jsou:poznat práci v muzeu;vyzkoušet si aplikaci teoretických poznatků z výuky v praxi;

Osnova

Průběžná praxe v etnografických odděleních brněnských muzeí, či muzeí v okolí Brna po dobu jednoho semestru;Studenti se seznámí s chodem muzea a měli by si vyzkoušet prakticky co znají z teoretické výukyDokumentace sbírkových předmětů a jejich evidence - praktická činnostpříprva a realizace výstav - podíl na aktuálních výstavních projektech muzeí.Podíl na sbírkotovorné činnosti muzeaStáž v konzervátorské dílně muzea.

Literatura

Kunz, Ludvík: Nástin dokumentační práce v ethnografii a folkloristice. Bratislava, s.n. 1953Dle zadání vyučujícího a vedoucího praxe v muzeuKunz, Ludvík: Národopisné sbírky Moravského musea v Brně. Brno, Moravské museum 1957DEAN, David. Museum exhibition : theory and practice. London: Routledge, 1996. xi, 177 s. ISBN 0-415-08016-9. info

Garant

Mgr. Pavel Holman

Vyučující

Mgr. Pavel Holman