Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzeologický výzkum v praxi II. (MUKS66)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUKS66 - Muzeologický výzkum v praxi II., Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je aplikace teoretických poznatků o sbírkotvorné činnosti v praxi.Studenti si mají v praxi vyzkoušet tvorbu sbírkotvorného plánu a na jeho základě provést sběr předmětů v terénu.Získané předměty pak zaevidují podle pravidel evidence sbírkových předmětů v muzeích.

Osnova

Příprava sbírkotovorného plánu.Průzkum terénu a vyhledání potenciálních sbírkových předmětů.Sběr předmětů v terénu.Evidence sbírkových předmětů v systému Bach nebo Demus.

Literatura

Příručka muzejníkova II :metodické pokyny pro: správu sbírek muzejní povahy, vývoz sbírkových předmětů mimo celní území Evropských společenství, realizaci výpůjček a zápůjček sbírkových předmětů pro výstavní účely : met. ISBN 978-80-86611-19-8. infoTeorie a praxe - dokumentace současnosti :sborník z odborného semináře. Edited by Jitka Káňová. 1. vyd. Brno: Technické muzeum, 2006. 63 s. ISBN 80-86413-31-4. infoŽALMAN, Jiří. Příručka muzejníkova I :tvorba, evidence, inventarizace a bezpečnost sbírek v muzeích a galeriích. Vyd. 1. Praha: Asociace muzei a galerií České republiky, 2002. 75 s. ISBN 80-86611-00-0. infoBELK, Russell W. Collecting in a consumer society. London: Routledge, 1995. v, 198 s. ISBN 0-415-10534-X. info

Garant

Mgr. Pavel Holman

Vyučující

Mgr. Pavel Holman